Ervaringen

Is het nu klaar? Nee. Het is af. Dat wel. Maar het is niet klaar.
Wanneer is het wel klaar? Nooit. Het zal er altijd zijn. Om me heen. Dichtbij. Vanzelfsprekend bijna. En vertrouwd.
Zo ervaar ik mijn leven. Dat het altijd er is. Het verdriet.
Als de zon schijnt. Als ik witlof eet. Als ik de kinderen toestop. Ik draag altijd het gemis aan Eberhard mee.
                                                                                                                                                    Femke van der Laan

Hoe kijkt u terug op de dagen rondom het overlijden?

Als de uitvaart van uw dierbare achter de rug is, daalt er een zekere stilte en grote leegte op u neer. Misschien vindt u het fijn dat wij samen met u terugkijken op de bijzondere dagen van het afscheid. Daarvoor maken wij, als u dat wilt, een afspraak om u te bezoeken. Dat doen wij zo'n twee à drie weken na de uitvaart.
Hoe gaat het met u en hoe bent u de afgelopen tijd doorgekomen? Wellicht kunnen wij u nog ondersteunen bij vragen die u heeft?

Daarnaast horen wij natuurlijk graag hoe u onze ondersteuning heeft ervaren. Wij stellen het zeer op prijs als u uw reactie op wilt schrijven. Dit kan door het invullen van het formulier onder aan deze pagina.
 

Op 6 december 2019 is onze moeder na een kort ziekbed overleden.
Om ons te begeleiden tijdens het regelen van de uitvaart, hebben wij contact opgenomen met Cunera van Tumulus Uitvaartbegeleiding.
Het persoonlijke contact, de interesse in ons en het kleinschalige heeft ons erg geholpen om deze hectische periode door te komen. Cunera is persoonlijk betrokken, je voelt je absoluut niet “de zoveelste voor wie ze een uitvaart verzorgt”
Cunera kwam zelf met voorstellen, bijvoorbeeld om de uitvaart plaats te laten vinden in Crematorium Dieren omdat dit intiemer en persoonlijker is bij een kleiner gezelschap.
De rouwhuiskamer waar onze moeder verbleef tot aan de uitvaart, vonden wij erg prettig. Warm, intiem, alsof ze thuis was. Ook tijdens de uitvaart zelf steunde ze ons waar nodig.  Op de rouwkaart stond een door Martin geschreven gedicht, en zij liet deze woorden als een rode draad tussen de toespraken en gedichten van de (klein-)kinderen terugkomen.  Je merkte dat ze er tijd en aandacht aan had geschonken.

Ondanks het verdriet en gemis, kijken wij met een goed gevoel terug op de uitvaart. Deze was precies zoals onze moeder gewild had.

Ook de persoonlijke boodschap op de kerstkaart die wij ontvingen, stelden wij erg op prijs.

Cunera, dank je wel.

Martin, Carla en Belinda Abbing

 

Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding van Cunera Schaapveld. De manier van begeleiden en de hulp met het maken van de rouwkaart en herinnering kaartje was erg fijn en warm. Zonder deze hulp is dat een lastige klus zeker als er emotie speelt en er geen ervaring mee is. De rouwhuiskamer is een fijne ruimte om afscheid te nemen van een dierbare. Op de achtergrond is Cunera aanwezig  bij eventuele vragen en dat geeft een fijn gevoel. De begeleiding tijdens de uitvaart was fijn en warm zodat wij geen zorgen hadden over het verloop daarvan. Kortom het was een zorgeloze uitvaart voor ons. Met dank aan Cunera van rouwcentrum Tumulus.
Jan Driessen en Trees Sluiter-Driessen.

 

Belt u bij overlijden: 026 – 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

 

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen...

Na de uitvaart zijn wij benieuwd naar hoe u de ondersteuning van Tumulus in de dagen rondom het overlijden en afscheid van uw dierbare hebt ervaren. Wilt u uw gedachten hier opschrijven? U kunt dit met uw (voor)naam of anoniem invullen. Wij respecteren uw privacy.