Ervaringen

Is het nu klaar? Nee. Het is af. Dat wel. Maar het is niet klaar.
Wanneer is het wel klaar? Nooit. Het zal er altijd zijn. Om me heen. Dichtbij. Vanzelfsprekend bijna. En vertrouwd.
Zo ervaar ik mijn leven. Dat het altijd er is. Het verdriet.
Als de zon schijnt. Als ik witlof eet. Als ik de kinderen toestop. Ik draag altijd het gemis aan Eberhard mee.
                                                                                                                                                    Femke van der Laan

Hoe kijkt u terug op de dagen rondom het overlijden?

Als de uitvaart van uw dierbare achter de rug is, daalt er een zekere stilte en grote leegte op u neer. Misschien vindt u het fijn dat wij samen met u terugkijken op de bijzondere dagen van het afscheid. Daarvoor maken wij, als u dat wilt, een afspraak om u te bezoeken.
Hoe gaat het met u en hoe bent u de afgelopen tijd doorgekomen? Wellicht kunnen wij u nog ondersteunen bij vragen die u heeft?

Daarnaast horen wij natuurlijk graag hoe u onze ondersteuning heeft ervaren. Wij stellen het zeer op prijs als u uw reactie op wilt schrijven. Dit kan door het schrijven van een post op Google-mijn-bedrijf, mij uw terugblik via de mail te sturen of via het formulier onder aan deze pagina. Dank voor uw schriftelijke terugblik!

Tumulus begeleidt en verzorgt de uitvaart met respect naar de overledene, luistert naar de wensen van de nabestaanden, en indien nodig, geeft ze goede adviezen. Het rouwcentrum is kleinschalig, maar zeer speciaal.
Anja Langendoen 

 

Vanaf het eerste contact hadden we het goede gevoel. Direct, snel schakelen, ons ontlasten en daar helpen waar nodig is. Omdat opbaring bij Tumulus zelf niet mogelijk was hebben we voor een thuis opbaring gekozen. Met veel liefde en aandacht heeft Cunera mijn mam onder gebracht bij mijn pap thuis. Hoe waardevol was dat!
Gedurende de week hadden we veel kleine contact momenten. Checken of alles nog goed was tot het meehelpen met de kaarten. Op de uitvaart zelf had Cunera zich terdege voorbereid. Ze was een rustpunt voor ons. Mijn mam zou, als ze er nog bij zou kunnen zijn, enorm trots zijn hoe we haar afscheid samen met Cunera hebben vorm gegeven.
Heel, heel erg bedankt!
Cor, Harriët, Nadia en Carly

 

Grote complimenten voor Tumulus (Cunera Schaapveld).
Haar persoonlijke begeleiding, zorg, aandacht en luisterend oor hebben ons door de zware periode van een plotseling overlijden heen geholpen.
Haar rouwhuiskamer was de gehele week exclusief voor ons en samen met onze familie, vrienden, (oud)-collega's van de overledene hebben we veel tijd samen doorgebracht in de rouwhuiskamer. Dit was erg fijn en heeft ons erg geholpen bij de rouwverwerking.
De prachtige bloemstukken zijn gemaakt door Cindy Leijser van Bloemsierkunst Huissen.
Marcel de Kroon (mei 2020)

 

Dag Cunera,
Er zijn nu een paar dagen verstreken. 
En de gebeurtenissen van de afgelopen twee weken komen bij ons vieren regelmatig voorbij. 
Zowel de week voorafgaande aan het inslapen op 15 mei, als de week naar het afscheid op 22 mei. 
We kijken allemaal met warme gevoelens terug naar beide periodes (…)
Aan de tweede week denken we allemaal met genoegen terug. Bewondering voor de mooie manier hoe je het afscheid hebt begeleid. De bewondering spraken mensen uit de zaal uit, maar hoorde ik ook van mensen die online hadden meegeleefd. Prachtige briefjes van mensen die schrijven, we hebben met zijn vieren, bij een brandende kaars op de televisie naar het afscheid gekeken. Mooi, warmte.
Familie ter Keurst

 

Bij het afscheid van onze moeder, schoonmoeder en oma, hebben we vanaf het begin het persoonlijke contact ervaren. Er is aandacht en zorg voor overledene en nabestaanden. Cunera en haar team gaan professioneel te werk en bieden rust en vertrouwen. Ruimte genoeg voor eigen inbreng, om het afscheid goed en waardig te laten verlopen.
Irma Joosten

 

Beste Cunera
Als familie zijn wij jou erg dankbaar, je hebt een enorme fijne, betrokken en warme indruk bij ons achtergelaten. 
Al vanaf het allereerste contact voelde het meteen goed, je zette de auto aan de kant om mij direct te woord te kunnen staan en gaf aan dat je 24 uur per dag voor ons bereikbaar was, wat een geruststellende gedachte, meteen al.
Toen onze (o)pa overleed kwam je meteen naar ons toe en hielp je waar nodig op een hele prettige manier, ook stelde je ons gerust over een aantal vragen die wij hadden, wij hoefden ons niet druk te maken, jij regelde het allemaal voor ons.
Pa werd naar Tumulus gebracht, de volgende dag kwamen we naar de rouw huiskamer van Tumulus, kacheltje en kaarsjes aan, bloemen in de vaas en een warme ontvangst van Cunera. Wat waren we blij met onze keuze voor Tumulus, al eerder waren we hier bij het overlijden van onze (o)ma en weer voelde het erg goed, als thuis. De dagen erna konden we op elk moment naar onze (o)pa , omdat we de sleutel kregen, het is zo fijn om te kunnen gaan als je daar behoefte aan hebt, dat is onbetaalbaar. We hebben ook de andere zaken op een zeer prettige wijze en met deskundige hulp met Cunera kunnen regelen.
Tijdens de avondwake hielp Cunera ons voor, tijdens en vooral ook na de dienst, waar mensen in grote getalen afscheid hebben kunnen nemen en ons konden condoleren.
Mooie reacties van de aanwezigen over de wijze waarop (o)pa lag opgebaard, in een mooie warme omgeving, omringt met prachtige bloemen en de warme kleuren en sfeer van Tumulus.
De ochtend van de crematie werd alles wederom op een fijne manier geregeld en bij het crematorium werden we op ons gemak gesteld door ons te begeleiden naar de familie kamer. Cunera had ons gevraagd of wij het prettig vonden dat zij de dienst wat aan elkaar kon praten, nou dat vonden wij erg fijn. En wat heeft ze dat fantastisch gedaan, zeer betrokken en passend bij de manier waarop wij het wilde hielp ze ons door de afscheidsplechtigheid, wat zijn wij hier enorm dankbaar voor en we kijken dan ook terug op een fantastische begeleiding van Cunera.
Lieve Cunera in droevige tijden is het heel erg fijn om met iemand zoals jou dit verlies te kunnen verwerken en delen, je bent een zeer prettige warme persoonlijkheid en wij kunnen het iedereen aanraden om contact met jou op te nemen bij overlijden van naasten.
Lieve en warme groet
Familie Huisman

 

Donderdag 12 maart hebben we afscheid genomen van onze overleden moeder, een emotioneel gebeuren voor ons allen. Een gelukkige omstandigheid was dat Cunera Schaapveld ons heeft gecoacht bij het organiseren van de uitvaart. Het was een hele geruststelling dat we op haar konden rekenen in de nacht waarin moeder was gestorven. In de dagen daarna zijn we in een prettige sfeer gepolst over onze ideeën voor de uitvaart waarbij ook creatieve suggesties voor verbetering zijn gedaan. We hadden behoefte aan een uitvaart die soberheid en diepzinnigheid combineert. De hieruit voortkomende specifieke wensen zijn passend vertaald naar het uitvaartprogramma. Intussen was er voor ons volop gelegenheid om in een behaaglijk ingerichte rouwkamer bij moeder aanwezig te zijn. Tijdens de uitvaartplechtigheid zijn de programmaonderdelen op een bevlogen wijze aangekondigd. Het resultaat was een uitvaart die veel voldoening gaf, sterker nog: toen ik ’s avonds thuiskwam merkte ik dat de plechtigheid op mij een zeker bevrijdend effect had gehad. Begeleiding door een vakkundig en invoelend uitvaartbedrijf kan het verschil maken.
Ferdinand van Hemmen

 

Dag Cunera,                                                                         
Graag willen wij jou via deze weg nogmaals bedanken voor alles.

In december 2019 overleed onze man, vader en liefhebbende opa.
Vanaf het eerste contactmoment op de vroege zondagmorgen in december wist je ons het gevoel te geven dat wij niet alleen stonden. Je nam ons bij de hand, bracht rust en een luisterend oor in de moeilijkste periode van ons leven.
Dankzij jou en Wichert kunnen wij als familie terugkijken op een periode die naast een groot verdriet ook troost en kracht heeft gebracht. Deze troost en kracht nemen wij met ons mee en helpt om het gemis te verweven met ons leven.
Je hebt de gave om vanuit jouw deskundigheid allerhande zaken te bespreken met veel eerbied en respect. De warmte en betrokkenheid die wij als familie hebben mogen ervaren voelde als een warme deken. Bedankt voor je oog voor detail, je professionaliteit maar vooral voor je gevoel van menselijkheid. Omdat jij goed aanvoelde wat wij als familie nodig hadden hebben wij onze man, vader en opa het persoonlijke afscheid kunnen geven wat precies bij hem past.
Hartelijke groet,
Familie Millenaar

 

Onze oom Gerard is onverwacht overleden en Cunera en Wijchert van Tumulus kwamen voor het regelen van alle zaken rondom de uitvaart en crematie. Hoewel een broer en zus van onze oom een andere, plaatselijke uitvaartondernemer in gedachte hadden, zijn Cunera en Wijchert buitengewoon en boven verwachting professioneel te werk gegaan. Aan alle wensen die er waren, is met zoveel liefde en zorg aandacht besteed. Het opbaren van onze oom in zijn eigen kamer was zo mooi gedaan, onze oom lag er tevreden en met een glimlach bij. De hulp bij het drukken van de rouwkaarten en bidprentjes was geweldig. Alle adviezen en voorbereidingen van de kerkelijke viering waren een grote steun evenals het begeleiden naar het crematorium en het verzorgen van de koffietafel, het was allemaal af. Het is met zoveel liefde en zorg gedaan. Namens de familie, complimenten en heel veel dank aan Tumulus en bovenal aan Cunera . We denken met veel warme gevoelens hierop terug.
Ronald Joosten

 

26 januari 2020, 's morgens om 5:30 werden we gebeld dat onze moeder was overleden.
Een heel verdrietig moment, we moesten een uitvaartonderneming gaan bellen. We moesten er even over nadenken, tot ik zei: "bel Tumulus maar, ik weet uit ervaring met mijn schoonmoeder dat we hen als bijzonder goed hebben ervaren. 
Zo gezegd, zo gedaan en het durde dan ook niet lang voordat ze kwamen. Ze stelde zich voor als Cunera en samen met een andere meneer gingen ze onze moeder wassen en werd ze op bed opgebaard. Dit werd met heel veel respect gedaan. 
Hierna hebben we nog wat dingen doorgesproken en spraken af dat we die dag om 14:00 weer samen zouden komen. Cunera heeft ons verder begeleid met het regelen van de crematie. Dit deed ze allemaal erg liefdevol. Al met al waren we er redelijk vlug uit en hebben we samen ook nog gelachen. Iets wat mijn moeder graag had gewild. 
Ik kreeg het 06-nummer van Cunera en had haar op de WhatsApp voor als ik vragen had haar altijd kon benaderen. Ze reageerde ook altijd meteen, iets wat erg prettig was. 
De dag van de uitvaart ging alles ook heel fijn met haar, ze gaf ons ruim de tijd om afscheid te nemen van onze moeder en oma, voordat de kist definitief gesloten werd. Echt een heel warm gevoel. 
Cunera las op de crematie de levensloop voor die ik had geschreven en ze leidde de uitvaart ook erg mooi. Het was een verdrietige, maar ook een mooie dag mede dankzij Cunera die er altijd voor ons is geweest. 
Dankjewel voor je goede zorgen. 
Ingrid en fam.

 

Het verliezen van een naaste is altijd een hele verdrietige gebeurtenis, maar doordat Cunera van Tumulus ons al het regelwerk rondom de crematie uit handen heeft genomen is deze zware tijd een stukje gemakkelijker geworden. Door haar manier van aanpak in combinatie met haar gevoeligheid kijken wij terug op een hele mooie laatste tijd met mijn vader. De rouwhuiskamer was voor ons als familie een warme plek om samen te zijn in de laatste dagen voor de crematie.

 

Op 6 december 2019 is onze moeder na een kort ziekbed overleden.
Om ons te begeleiden tijdens het regelen van de uitvaart, hebben wij contact opgenomen met Cunera van Tumulus Uitvaartbegeleiding.
Het persoonlijke contact, de interesse in ons en het kleinschalige heeft ons erg geholpen om deze hectische periode door te komen. Cunera is persoonlijk betrokken, je voelt je absoluut niet “de zoveelste voor wie ze een uitvaart verzorgt”
Cunera kwam zelf met voorstellen, bijvoorbeeld om de uitvaart plaats te laten vinden in Crematorium Dieren omdat dit intiemer en persoonlijker is bij een kleiner gezelschap.
De rouwhuiskamer waar onze moeder verbleef tot aan de uitvaart, vonden wij erg prettig. Warm, intiem, alsof ze thuis was. Ook tijdens de uitvaart zelf steunde ze ons waar nodig.  Op de rouwkaart stond een door Martin geschreven gedicht, en zij liet deze woorden als een rode draad tussen de toespraken en gedichten van de (klein-)kinderen terugkomen.  Je merkte dat ze er tijd en aandacht aan had geschonken.
Ondanks het verdriet en gemis, kijken wij met een goed gevoel terug op de uitvaart. Deze was precies zoals onze moeder gewild had.
Ook de persoonlijke boodschap op de kerstkaart die wij ontvingen, stelden wij erg op prijs.
Cunera, dank je wel.
Martin, Carla en Belinda Abbing

 

Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding van Cunera Schaapveld. De manier van begeleiden en de hulp met het maken van de rouwkaart en herinnering kaartje was erg fijn en warm. Zonder deze hulp is dat een lastige klus zeker als er emotie speelt en er geen ervaring mee is. De rouwhuiskamer is een fijne ruimte om afscheid te nemen van een dierbare. Op de achtergrond is Cunera aanwezig  bij eventuele vragen en dat geeft een fijn gevoel. De begeleiding tijdens de uitvaart was fijn en warm zodat wij geen zorgen hadden over het verloop daarvan. Kortom het was een zorgeloze uitvaart voor ons. Met dank aan Cunera van rouwcentrum Tumulus.
Jan Driessen en Trees Sluiter-Driessen.

 

Een vriendelijke, open, maar professionele benadering naar de nabestaande.
Wij hadden geen betere plek kunnen bedenken om in een huiselijke, gemoedelijke sfeer afscheid te kunnen nemen van mijn schoonvader.
Familie Diepenbroek

 

In een heftige periode is het fijn als je op iemand terug kunt vallen die je ondersteunt daar waar nodig. Cunera Schaapveld en haar collega’s staan altijd voor je klaar. Cunera is een warme persoonlijkheid die meeleeft en meedenkt in het hele proces van het afscheid. Op de dag van de uitvaart konden we volledig op haar vertrouwen zodat wij met eigen gezin, familie en vrienden stil konden staan bij ons eigen verdriet.

 
 

Belt u bij overlijden: 026 – 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen...

Na de uitvaart zijn wij benieuwd naar hoe u de ondersteuning van Tumulus in de dagen rondom het overlijden en afscheid van uw dierbare hebt ervaren. Wilt u uw gedachten hier opschrijven? U kunt dit met uw (voor)naam of anoniem invullen. Wij respecteren uw privacy.